LEKKEREWHISKIES.NL
 

The Glenlivet

Glenlivet is een van de bekendste single malt whisky’s ter wereld. Het tevens ook de oudste, legale distilleerderij in Schotland en werd opgericht in 1824 door George Smith. Pernod Ricard nam het bedrijf in 2000 over. De bekendste Glenlivet is de 12 year old en er worden per jaar 6 miljoen flessen door Glenlivet verkocht.

De meeste whisky uit de Glenlivet distilleerderij wordt verkocht als Single Malt, maar er gaat ook whisky naar andere merken uit de stal van Pernod Ricard, zoals Chivas Regal en Royal Salute. De whisky wordt gebotteld door Chivas Regal in een fabriek net buiten Edinburgh. Het water voor de whisky komt uit Josie’s Well en andere bronnen die dichtbij de distilleerderij in Moray.

Sinds de middeleeuwen waren er al vele distilleerderijen in de Schotse Speyside regio. In 1823 werd het mogelijk om legaal te distilleren en George Smith en zijn zoon waren de eersten die dat deden. De whisky was al in de 19e eeuw behoorlijk succesvol. Zo succesvol dat vele andere distilleerders de naam Glenlivet kopieerden op hun flessen. Er werd legale actie ondernomen en vandaag de dag is Glenlivet eigenaar van de naam.

De Glenlivet is de best verkopende single malt whisky in de Verenigde Staten en de vierde in het Verenigd Koninkrijk. In Nederland is de whisky ook erg populair, maar hier wordt meer Glen Fiddich gedronken een andere single malt uit het speyside gebied. Er zijn verschillende whisky’s die Glenlivet produceert: 12 years old, 15 years old, 16 years old, 18 years old, 21 years old en 25 years old. Dit zijn allemaal single malt whisky’s.
 
The Glenlivet

  The Glenlivet