LEKKEREWHISKIES.NL
 

Highland Park

Highland Park is een bekende single malt whisky van de Orkneyeilanden. Het is de meest noordelijk gelegen distilleerderij van Schotland en werd opgericht in 1798. De naam refereert niet aan de Schotse hooglanden, maar dat de distilleerderij is gebouwd in een hoger gelegen gebied. De Highland Park behoort tot de Island single malt whisky soorten.

Als een van de weinige distilleerderijen gebruikt Highland Park zijn eigen gerst en turf die uit de regio komen. Deze ingrediënten en het unieke stookproces geven de whisky een bloemige zoetheid een apart aroma. Ook het bewaren van de whisky sherryvaten voegt veel aan de smaak toe. De highland park wordt natuurlijk in verschillende soorten en maten geleverd.

De distilleerderij is gevestigd in Kirkwall en is befaamd om de natuurlijke omstandigheden waar hier de whisky in gemaakt wordt. Het heldere bronwater komt van het eiland zelf en wordt direct gebruikt om de whisky te stoken. Het stoken in de pot stills gebeurt nog op traditionele wijze. Het rijpen van de whisky in eikenhouten vaten komt de kwaliteit zeker ten goede in dit prachtige microklimaat.

Highland Park komt uit het stoere noorden van Schotland en dat is ook aan de smaak te merken. Die is stevig en robuust. De whisky heeft een krachtig aroma en de zoetheid komt van een heidehoning accent. De whisky is rokerig met aroma’s van sinaasappel, appels, iets honing, heid en lichte tonen van peper. Op de fles van Highland Park is de kaart van de Orkney’s gebrand. Highlands Park is geen whisky voor watjes.
 
Highland Park

  Highland Park