LEKKEREWHISKIES.NL
 

Talisker

Talisker is een single malt whisky afkomstig van het eiland Skye. Dat eiland is weer onderdeel van het island whisky gebied dat voor de kust van Schotland ligt. Talisker is een van de classic malts of Scotland en werd in 1830 opgericht door Hugh en Kenneth MacAskill. De Talisker 18 werd in 2007 uitgeroepen tot de beste single malt whisky ter wereld.

Turf is een van de belangrijkste smaken in de whisky’s van Talisker. Het hoge fenolgehalte in de drank is te danken aan turf en ook het water dat gebruikt wordt in het distillatieproces wordt over turf de distilleerderij in geleid. Talisker is een pittige whisky met een wat zilte smaak. Het is een goedverkopende whisky, maar beginners moeten vaak wennen aan de uitgesproken smaak.

In het begin van deze eeuw kwam Talisker naast de 18 jaar oude en de 10 jaar oude whisky, met 20 en 25 jaar oude whisky op de markt. De 25 jaar oude whisky is vanzelfsprekend het duurst, maar verkoopt beter dan de 20 jaar oude whisky. De Talisker 18 jaar oud werd in 2007 door Whisky Magazine verkozen tot beste whisky van de wereld.

Ondanks de uitgesproken smaak is de whisky niet alleen lekker voor mensen die houden van rokerige whisky’s. De Taliskers zijn ook zoet en daar houden sommige mensen niet van, maar het maakt de whisky wel toegankelijker. De naam Talisker staat voor land van stenen. De distilleerderij ontvangt 40.000 bezoekers per jaar op eiland Skye en is daar de enige distilleerderij.
 
Talisker

  Talisker